Share Button

Afgelopen week werden we opgeschrikt door de berichten dat de Nederlandse afdeling van de uit Finland afkomstige groep Soldiers of Odin jacht heeft gemaakt op een asielzoeker, deze asielzoeker heeft gearresteerd en vervolgens heeft overgedragen aan de politie. De asielzoeker zou vrouwen hebben aangerand. Wat er precies is gebeurd, weten we niet, en het interesseert me ook helemaal niets. Als mensen op Nederlands grondgebied strafbare feiten begaan, of het nu gaat om asielzoekers of wie dan ook, behoor je vervolgd te worden. Als burgers ooggetuige zijn van mensen die strafbare feiten begaan, dan bel je 112 en behoort de politie te arriveren en op te treden. Punt. Zelf pro-actief gaan jagen op specifieke doelgroepen, in het geval van Soldiers of Odin asielzoekers en ‘allochtonen’, gaat werkelijk nergens over. Maar goed, idioten heb je overal en altijd. En die moet je aanpakken en als dat echt niet kan, minimaal totaal negeren.

Maar wat schetst mijn verbazing. De politie juicht de hulp van de Soldiers of Odin toe. En inmiddels heeft de burgemeester van de Gemeente Oldambt besloten met hen in gesprek te gaan (sic). De politie moedigt dus evidente neonazi’s aan – van top tot teen met nazi-symbolen getatoeëerd – te helpen met politiewerk. En de burgemeester gaat met deze ‘bezorgde burgers’ in gesprek. Niet te bevatten beslissingen van zowel de politie als de burgemeester. Maar goed, het is natuurlijk ook de eerste keer dat we te dealen hebben met het fascisme, dus beginnersfouten worden gemaakt.

Het is niet te bevatten, maar het verbaast me niets meer. In het jaarverslag 2015 van de AIVD maakt de geheime dienst impliciet maar glashelder duidelijk dat Pegida volgens de dienst geen extreemrechtse organisatie is. De AIVD schrijft in haar jaarverslag (pagina 27/28):

‘Pegida zegt niets te maken te willen hebben met rechts-extremisme. De bemoeienis van links-extremisten leidde echter toch tot bijval uit rechts-extremistische hoek. Een aantal rechts-extremisten mengden zich in de demonstraties van Pegida, daarbij geholpen door apolitieke hooligans, die te mobiliseren zijn voor kortstondige harde actie. Zij functioneerden ongevraagd als een soort ordetroepen van Pegida. AFA maakte hiervan weer gebruik door foto’s van een aantal rechts-extremisten te verspreiden, om zo te suggereren dat Pegida een rechts-extremistische beweging is.’

Bijval uit extreemrechtse hoek? Tja, dan is het duidelijk dat de AIVD Pegida zélf niet als extreemrechts beschouwt. Dan blijven een paar nog rechtsere gasten als Ben van der Kooi over om te kwalificeren als extreemrechts. Tja, dan is extreemrechts inderdaad klein. Hoe de AIVD denkt over Wilders, laat zich dan al helemaal raden.

De paragraaf in het jaarverslag van de AIVD onthult nog andere zaken. Ten eerste dat de AIVD slecht geïnformeerd is. Ongetwijfeld omdat ze extreemrechts en de bezorgde burgers die zich bij Pegida hebben aangesloten niet echt als probleem zien. Zo zou de ordedienst van Pegida ongevraagd zijn ingevuld door extreemrechtse gasten als Florens van der Kooi (broer van). Niets is minder waar. Dat was gewoon afspraak met Pegida. Pegida gebruikt verder nog materiaal van andere bekende neonazi’s. De banden zijn innige dus.

Het meest schokkende aan de paragraaf in het jaarverslag van de AIVD is dat de schuld voor het feit dat Pegida als extreemrechts wordt gezien, bij ons wordt gelegd. Het moet niet gekker worden. Ongetwijfeld kunnen we volgend jaar in het jaarverslag 2016 lezen dat Edwin Wagensveld, voorman van Pegida Nederland, door ons toedoen is gaan jagen op asielzoekers in Bulgarije. Benieuwd wat de AIVD daar voor kronkel voor bedenkt.

De AIVD maakt zich zorgen over de verradicalisering van links. Dat is een volledige self-fulfilling prophecy. De AIVD, de politie, het OM maar ook alle politieke partijen (inclusief de SP) zijn in meer of mindere mate rechtsaf geslagen. Ambtenaren behoren publiekelijk geen mening te hebben, maar de AIVD (d.m.v haar jaarverslag), de politie en het OM laten keer op keer zien politieke organisaties te zijn. Rechts inclusief extreemrechts wordt omarmd, ook door ambtenaren die publiekelijk geen mening behoren te hebben, terwijl linkse activisten, ook niet gewelddadige activisten, worden gecriminaliseerd en keihard worden aangepakt. Aan de rechterkant zijn er alleen bezorgde burgers (met 5 uitzonderingen zoals Ben van der Kooi, Peter Peters etc).

Naast de criminalisering wordt ons beveiliging tegen de agressie van extreemrechts onthouden. En tevens worden aangiftes over geweldsoproepen naar ons geseponeerd. En zelfs de SP zwijgt in alle toonaarden over deze ontwikkeling (no response op mijn diverse emails).

Linkse activisten hebben daarom geen keus. We móeten wel radicaliseren, anders zijn we weg. Alleen door confronterende acties (wat mij betreft non-violent, maar ik begrijp wel als andere activisten wel voor geweld kiezen) kunnen we het debat blijven beïnvloeden. Met zo’n sterke bias bij de AIVD, de politie, het OM én de politiek is dat de enige manier om onze stem nog te laten horen. ‘A riot Is the language of the unheard’ zei Martin Luther King al eens.

Voorts zullen we onszelf moeten bewapen. Het tuig van de Soldiers of Odin, maar ook van de Dutch Self Defense Army, is extreem agressief en zullen ons op gaan zoeken. Zelf ben ik al diverse keren aan de klappen van extreemrechts tuig ontsnapt. I.c.m. opmerkingen van diverse politie-agenten dat ik niet meer op hen hoef te rekenen als mij iets overkomt, waardoor ik dus de facto vogelvrij ben, laat de overheid mij geen keus. Ik heb mezelf inmiddels bewapend (ter zelfverdediging uiteraard). Als jij ook stevig ageert tegen extreemrechts, zou ik dat ook doen. We zijn niet radicaal. We worden radicaal door de houding van de overheid. De perfecte self-fulfilling prophecy.

 

Zie je een spelfout? Laat het me weten….

 

[fbcomments]