Share Button

Afgelopen woensdag werd bekend dat de bommen die net voor de Pegida demonstratie op 6 februari voor de Stopera werden gevonden echt waren. Onbegrijpelijk dat het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Amsterdam dit gegeven zolang onder de pet hebben gehouden. Alsof je binnen een paar uur (of max een dag) niet weet om wat voor bommen het gaat. Maar goed, de overheid heeft een traditie van zaken onder de pet houden. Zeker ook Van der Laan. Denk bijvoorbeeld aan het onder de pet houden van de plannen om met Tel Aviv een stedenband aan te gaan. Die stedenband lag gevoelig, stelde hij nadat er kritiek was gekomen op het achter de schermen verder uitwerken van de plannen. En dus dáárom had hij er maar niet over gecommuniceerd. Volgens mij moet je juist extra transparant zijn over gevoelige plannen. Anders is de democratie geen fuck waard.

Voorts was het uiteraard geheel toevallig dat Matt Cornell net voor de tweede Pegida demonstratie op 27 maart werd gearresteerd, en ook dat hij net na die demonstratie, 34 uur later, weer vrijgelaten werd, terwijl na het eerste verhoor al duidelijk was dat hij het niet gedaan had. Zeg dan gewoon eerlijk dat je Matt tijdens de tweede Pegida demo wilde gijzelen. Want dat is het. Gijzelen van onschuldige mensen, omdat ze lastig zijn. Of zelf geeneens dat. Gijzelen omdat je dénkt dat iemand wellicht misschien wel eens lastig zou kunnen zijn. Volledig onrechtmatig, maar dat interesseert de overheid geen reet. Gemekker van mensen die het overkomen is, ach dat zien we dan wel weer. Een arrestatie ook nog op basis van flinterdun bewijs. Één anonieme tip. En Matt leek voor geen millimeter op de beelden die via Opsporing Verzocht naar buiten waren gebracht. Van der Laan, Theo Hofstee (baas OM Amsterdam) en Pieter-Jaap Aalbersberg (chef politie Amsterdam) wilden gewoon hun ballen laten zien. Een politiek gemotiveerde arrestatie dus. En formele excuses zitten er ook niet in. Terecht stapt Matt naar de rechter. Hopelijk vecht hij dit uit tot op het allerhoogste niveau. Achtervolgen die lui die hun macht misbruiken.

Na de vrijlating van Matt zijn we terug bij af. Wie oh wie heeft de bommen gelegd? Links zou het gedaan kunnen hebben om Pegida dwars te zitten. Als dat zo is, dan sta ik daar niet achter. Dat gaat te ver. En daarover heb ik me al direct uitgesproken. Het leggen van bommen, rookbommen weliswaar, gaat nog een stap verder dan het besmeuren van de ramen van het huis van de directeur van de dienst van de overheid die vluchtelingen uitzet. En dat gaat te ver. De besmeur-actie vond en vind ik wél prima.

Maar rechts kan net zo goed de bommen hebben gelegd, om de schuld vervolgens in de schoenen van links te schuiven. Je hoeft niet bijster intelligent te zijn om dat te kunnen beredeneren. Dat rioolmedia als GeenStijl de schuld bij ons leggen, ach…. Maar nu gaat zelfs de VVD de praktijken van GeenStijl overnemen.

Op Powned stelde Dilan Yesilgoz het volgende:

Ik ben echt woest op de mensen die zichzelf linkse activisten noemen, maar een zeer zwaar strafbaar feit op deze manier begaan. Vuurwerkbommen midden in een menigte.

Schaamteloos de schuld bij links leggen dus. Ik heb haar direct gemaild. Binnen een uur reageert ze met:

Dag Frank, ik ga nergens van uit, justitie moet onderzoek doen heb ik gezegd. Hartelijke groet. Dilan Yeşilgöz

Zie ik er uit als een één of andere debiel of zo? Ga iemand anders voor de gek houden. Na de nodige tumult op Twitter en Facebook komt Dilan met een volgende move om zich er uit te lullen:

Ik vertel je wat ik gezegd heb. Ik ben niet verantwoordelijk voor de montage. Dilan Yeşilgöz

Ja beste mensen. Jullie lezen het goed, ze schuift de schuld nu in de schoenen van PowNed. Zeker, PowNed staat bekend om manipulatief monteren van filmpjes, maar er is domweg niet gesneden in haar verhaal. Bekijk zelf hier het fragment maar, of hier de hele uitzending van PowNed.

Marja Ruigrok, fractievoorzitter voor de VVD in de Amsterdamse raad, stelt zich inmiddels vierkant achter Dilan op:

Tuurlijk, ongetwijfeld zal ze ook nog wel op een vraag van PowNed geantwoord hebben dat ze natuurlijk niet zeker weet dat links erachter zit, maar daarmee praat je je uitspraken niet goed.

Ze geeft aan dat die linkse activisten keihard aangepakt moeten worden. Nou Dilan, wie hier keihard aangepakt moet worden, dat ben jij. En dat zal ik ook zeker doen. Ik zie je in de raadszaal 22 september. Ik heb me inmiddels aangemeld om in te spreken. Dat je andere denkbeelden hebt dan ik, soit, maar zo laag en vals onder de gordel de boel manipuleren, dat gaat echt veel te ver. Dan word je m’n target.

De politiek spreekt voortdurend haar zorg uit over de steeds verdergaande polarisatie in de maatschappij. Daarvoor zijn politici toch echt primair zelf verantwoordelijk.

Mail Dilan Yesilgoz en Marja Ruigrok om te vertellen wat jij van de situatie vindt.

Update:
Op 22 september heb ik ingesproken in de Amsterdamse raad onder andere over dit onderwerp, hetgeen vervolgens stevig werd opgepakt door Jorrit Nuijens van GroenLinks die haar aanspreekt op haar valse beschuldiging.

[fbcomments]
Share Button