Share Button

Pegida kraait victorie na de demonstratie in Den Haag gisteren… Het regent complimentjes aan de rechterkant. ‘Top gedaan politie Den Haag.‘ Ook is er veel waardering voor burgemeester Van Aartsen. En dat snap ik wel, want Pegida kreeg gisteren ruim baan van de driehoek, bestaande uit burgemeester Van Aartsen, korpschef Paul van Musscher en hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen.

En dat was te verwachten. In Nederland waait een zeer rechtse wind, en de zogenaamde bezorgde burgers moeten gehoord. Wilders krijgt al 10 jaar ruim baan, en ondanks dat de retoriek van rechts niet meer bij woorden blijft, krijgt extreemrechts nog steeds vrij baan. Wilders behoort tot ‘nieuw extreemrechts’, het extreemrechts dat moslims haat, en joden pampert. En vervolgens pampert een gedeelte van de joodse gemeenschap weer Wilders, met name de pro-Israel joden. Israel is doorgeslagen in haar moslimhaat, en de pro-Israel lobby doet er zwaar aan mee. Al is het ook mooi om te zien dat een ander deel van de Joodse gemeenschap zich daar steeds steviger tegen verzet. Een deel van die joden is lid van Een Ander Joods Geluid.

Oud-extreemrechts, zeg maar de Ben van der Kooi’s, Paul Peters’s en de Constant Kusters’s van deze wereld, was primair anti-Joods. Ondanks dat een gedeelte nog steeds liever een synagoge in de fik steekt dan een moskee, probeert oud-extreemrechts zich te ontdoen van haar anti-joodse imago. Denk ook aan de transitie die Front National in Frankrijk heeft ondergaan. Gister in de aanloop naar de Pegida demo deed Voorpost nog een verwoede poging. Helaas mislukt.

De vraag rijst waar Pegida zelf staat. Feit is dat Lutz Bachmann, voorman van Pegida Duitsland, tijdelijk het veld moest ruimen omdat hij een foto van zichzelf met een Hilter-snorretje had gepost. Pegida Duitsland is nu voorzichtiger geworden, en toont haar jodenhaat veel minder. Tenslotte is joden haten niet hip tegenwoordig, en moslims haten wel.

Oud-extreemrechts leefde in Nederland een gemarginaliseerd bestaan. Godzijdank. Maar met de komst Pegida naar Nederland, zag ze haar kans schoon. Gasten zoals Ben van der Kooi, Paul Peters en Constant Kusters probeerden op de opmars van Pegida mee te liften. Op 19 maart in Utrecht ging het echter fout. Edwin Wagensveld, voorman van Pegida Nederland, realiseerde zich dat te veel oud-extreemrechtse gasten bij extreemrechtse demo’s niet echt handig was. Dat zou de aansluiting met Wilders blokkeren. En dus nam hij afstand van NVU voorman Constant Kusters, en liep demonstratief weg bij zijn speech.

Gisteren probeerde Pegida er een echte Pegida demo van te maken. Vlaggen van andere organisaties waren verboden. Toch probeerde Voorpost en andere extreemrechtse gasten mee te liften op deze Pegida demo. Hoe innige de banden nog steeds zijn tussen Pegida en oud-extreemrechts, blijkt bijvoorbeeld uit een Facebook post van Ben van der Kooi. Daarin keuvelen Ben van der Kooi en Peggy Notenboom, een insider bij Pegida die gisteren namens de organisatie met de pers belde, gezellig over een extreemrechtse demo in Middelburg, waar Peggy en Ben samen heen gaan. Voor de duidelijkheid, voor Ben van der Kooi is Anders Breivik een grote held. Ook Paul Peters (Paul Dox op facebook) heeft na het voorval in Utrecht de banden met Pegida niet verbroken. Paul Peters liked zo ongeveer elke geweldadige aanslag op vluchtelingen. Beiden zijn vervolgd in het verleden. Ben zat lang vast in voorarrest voor het in de fik steken van een moskee en Paul is veroordeeld voor het vernielen van een Joodse begraafplaats. En ze waren er ook gewoon afgelopen zondag. Zo liep NVU-lid Owen Koenekoop, gekleed in een trainingspak met white-power symboliek, met wat vrienden rond en verzorgde Voorpost-activist Florens van der Kooi de ordedienst. Zijn broer Ben van der Kooi liep uiteraard ook mee, en neonazi Dennis de Vries maakte foto’s.

En dit tuig krijgt dus ruim baan in Den Haag. Ik had mijn komst gemeld bij zowel de politie als de gemeente. In Enschede en in Ede ging de politie haar boekje namelijk te buiten en dat ben ik zat. Burgers moeten zich aan de wet houden, vindt de overheid…. Geef dan zelf het goede voorbeeld. Overigens had ik uiteraard niet verwacht dat de politie Den Haag niet zou optreden, maar deze arrestatie kunnen ze nu niet afdoen met ‘sorry, foutje’. Fijn ook dat Pegida zelf de toedracht op YouTube heeft gezet. Dat geeft wel aan hoe oppermachtig ze zich voelen. Niet onterecht.

Ieder mens (dus ook linkse activisten – duh) mogen luisteren naar speeches van andersdenkenden. De politie mag op last van de burgemeester optreden indien de openbare orde verstoord wordt. Dat was zeer duidelijk niet het geval zoals op de video te zien is. Toch ging de politie direct over tot mijn arrestatie. De politie tweette over mijn arrestatie dat er een dreigende verstoring van de openbare orde was. Als dat al zo zou zijn geweest (quod non), dan lag dat in ieder geval niet aan mij. Ik stond op enige afstand van de Pegida gasten, en zij kwamen mij de les lezen. En vervolgens begon Tina Kruize mij te verordenen de demo te verlaten, waar vervolgens de politie in mee ging. Het moet niet gekker worden. De politie heeft vervolgens niet duidelijk aangegeven aan welke strafbare feiten ik me schuldig heb gemaakt. Tuurlijk mag de politie mij verordenen een plek te verlaten, maar daaraan moet wel iets strafbaars ten grondslag liggen..… Het is hier niet het Wilde Westen. Ik heb Bart Nieuwenhuizen hoofdofficier van justitie in Den Haag gemaild mij te vervolgen. Meestal seponeert de officier van justitie namelijk zulke zaken, omdat ze dondersgoed weten dat er niets strafbaars is voorgevallen, maar dat plezier gun ik de officier van justitie niet. Als hij ballen heeft, maakt hij zijn zaak hard. En anders moeten er volmondige excuses komen en de garantie dat dit niet weer gebeurd.

De toon is volledig gezet. De overheid zit op ramkoers met linkse activisten en support de opkomst van extreemrechts. Of staat die opkomst in ieder geval niet in de weg. Maar de radio-stilte aan de linker kant over het politie-optreden gisteren, is uiteindelijk het grootste probleem.

Teken hier de petitie en roep Bart Nieuwenhuizen op om mij te vervolgen! Ik wil een uitspraak van de rechter over het optreden van de Politie Den Haag.

Inmiddels zijn er ook 14 vragen gesteld in de Haagse raad. Vraag 6 gaat over mijn aanhouding.

[fbcomments]