Share Button

Robert van den Engel, reporter voor The Post Online, tweette op 27 juli 2013 dat hij ‘steeds meer voor deportatie van alle moslims [begint] te voelen’.

Op 7 mei 2015 repost Robert van den Engel doelbewust nogmaals zijn eigen tweet. Daarop heb ik aangifte gedaan.Deportatie moslims

Het openbaar ministerie heeft mijn aangifte geseponeerd. Daarop heeft mijn advocaat Willem Jebbink een klacht ingediend bij het gerechtshof Amsterdam om het Openbaar Ministerie te verplichten Robert van den Engel alsnog te vervolgen (een zogeheten artikel 12 procedure).

Op 2 november heeft mijn advocaat Willem Jebbink voor een meervoudige kamer van het Amsterdamse hof uitvoerig betoogd waarom Robert van den Engel vervolgd behoord te worden.

Het Openbaar Ministerie probeert mij vervolgens niet ontvankelijk te verklaren. Kortom, het OM zal er alles aan doen om Robert van den Engel niet voor haatzaaien te hoeven vervolgen.

Hoe anders zou het OM geacteerd hebben als Robert van den Engel had getweet:

‘Ik begin steeds meer voor deportatie van alle joden te voelen.’

Of hij nu over de deportatie van joden of moslims had getweet, beiden is walgelijk, strafbaar en moet uiteraard vervolgd.

Over maximaal 8 weken ontvangt mijn advocaat schriftelijk bericht of het OM Robert van den Engel moet vervolgen of niet. Ik houd jullie op de hoogte.

Comments

Share Button